The whole system in the room

Voor een veilige en leefbare (binnen)stad

Duik in de Enschedese aanpak voor een veilige en leefbare binnenstad! De binnenstad van Enschede staat voor talloze uitdagingen en kansen, die een diepgaande impact hebben op onze inwoners, ondernemers en bezoekers. Van (drugs)criminaliteit en overlast tot nauwe samenwerking met verschillende belanghebbenden. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben we in de afgelopen jaren diverse instrumenten ingezet, waaronder een Future Search bijeenkomst, waar meer dan 80 diverse belanghebbenden drie dagen bijeenkwamen om gezamenlijke actieplannen te ontwikkelen. 

Tijdens deze workshop nemen we je mee in onze aanpak genaamd “Dit doot wie d’ran!” en delen we onze inzichten, resultaten, successen en uitdagingen van de Future Search. Laat je inspireren en kijk hoe je de leerpunten van Enschede kunt toepassen in jouw eigen dagelijkse praktijk, om zo bij te dragen aan een veiligere en leefbaardere wijk of stad. Natuurlijk is er volop gelegenheid voor vragen, discussie en het bespreken van dilemma’s. 

Wat kun je verwachten: 

  • Inzicht in onze actieplannen: We presenteren de strategieën en acties die voortkomen uit de Future Search. Je krijgt een gedetailleerd inzicht in onze aanpak en de doelen die we willen bereiken. 
  • Kennisdeling en netwerkmogelijkheden: Je kunt jouw expertise delen en in contact komen met andere professionals die betrokken zijn bij vergelijkbare projecten in andere steden. Het is een unieke gelegenheid om best practices uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen. 
  • Inspiratie: We willen graag de perspectieven en inzichten horen van alle deelnemers over het bevorderen van veiligheid en leefbaarheid in hun wijk/stad! 
  • Samen met jou willen we de grenzen van onze aanpak verleggen en werken aan een nog veiligere en leefbaardere binnenstad van Enschede. 

Doe mee, discussieer en draag bij aan ons gezamenlijke doel!

Deze sessie vindt plaats op

The whole system in the room

Voor een veilige en leefbare (binnen)stad

23 november14:00 - 15:1525 pers.

The whole system in the room

Voor een veilige en leefbare (binnen)stad

23 november15:45 - 17:0025 pers.

Spreker(s)

Bastian Drees

Bastian is Verbindingsambtenaar Veiligheid bij de gemeente Enschede 

Pien Bosma

Pien was Consulent wijkbeheer bij woningcorporatie Domijn en is sinds kort Wijkregisseur bij de gemeente Enschede

Roeland Gringhuis

Roeland is Binnenstadsmanager en voormalig bedrijfsleider Albert Heijn Enschede

Necdet Tuluk

Necdet is Operationeel Expert bij Politie Enschede 

Reserveer je sessie