Ontdek de Pong-versie van de digital twin

Stedelijk inzicht in buurten.

Stap binnen in de wereld van stedelijk inzicht en ontdek de revolutionaire Pong-versie van de digital twin! Een unieke datatool die de gemeente Enschede in samenwerking met de woningbouwcorporaties heeft ontwikkeld voor buurten en wijken. Deze datatool biedt een diepgaand inzicht in de dringende behoeften en benodigde investeringen in de buurten van Enschede. Door verschillende thema’s te onderzoeken, van gezondheid en inkomen tot klimaat en veiligheid, krijgen we per buurt een prioriteitenlijst.  

Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat de gemeente en corporaties ook hun investeringsplannen met elkaar delen en in het datamodel opnemen. Zo kunnen we gezamenlijk “adaptief” programmeren voor een optimale aanpak. Maar de mogelijkheden van deze tool reiken nog veel verder! 

Tijdens deze workshop delen we het verhaal achter de totstandkoming van deze innovatieve datatool. Vertellen we aan de hand van voorbeelden over de waardevolle inzichten die zijn verkregen. En focussen we op het vervagen van grenzen: 

  • Tussen verschillende gemeentelijke disciplines.
  • Tussen de gemeente en woningbouwcorporaties.
  • Zelfs tussen verschillende gemeenten in Twente, waar we samen met Almelo werken aan een geavanceerdere 2.0 versie van de datatool.
  • En vooral: hoe we van data en inzicht overgaan naar doelgerichte aanpakken en uitvoering.

Sluit je aan en ontdek hoe de waardevolle inzichten en werkwijzen uit Enschede ook een positieve impact kunnen hebben in jouw eigen gemeente! Laten we samen de grenzen verleggen voor een nog betere toekomst! 

Deze sessie vindt plaats op

Ontdek de Pong-versie van de digital twin

Stedelijk inzicht in buurten.

23 november14:00 - 15:1525 pers.

Spreker(s)

Ton van Snellenberg

Ton is Programmamanager Omgevingswet en Afdelingshoofd Bestemmingsplannen a.i. bij de gemeente Enschede

Henri Lammers

Henri is Manager Strategie en Innovatie bij woningcorporatie Domijn in Enschede

Reserveer je sessie