Ervaring als de beste leermeester

Masterclass narratief evalueren

Verken de kunst van het evalueren van participatieprocessen tijdens de masterclass narratief evalueren en leer hoe je de betrokkenheid en beleving van mensen centraal stelt, waarbij waardevolle lessen en inzichten worden verzameld uit de verhalen die zij delen. 

De gemeente Enschede heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op narratief evalueren. Bij narratief evalueren staan de persoonlijke ervaring en beleving van inwoners centraal, omdat verhalen concreet en zichtbaar maken hoe zij iets beleven en hier betekenis aan geven. En niet onbelangrijk, deze verhalen bevatten vaak duidelijke lessen en richtingaanwijzers voor verbetering. Deze vorm van onderzoek biedt diepgaand inzicht in de leefwereld van onze inwoners en waardevolle leermomenten voor teams en organisaties. Zoals het gezegde luidt: ervaring is de beste leermeester. 

Wat kun je verwachten tijdens deze masterclass: 

  • Leer wat een verhaal is en hoe mensen de werkelijkheid om zich heen (re)construeren in de vorm van een verhaal om de wereld om hen heen te begrijpen. 
  • Ontdek welke waardevolle inzichten deze verhalen kunnen bieden voor professionals bij het vormgeven van hun werk, diensten, producten of processen. 
  • Verdiep je in de betekenis van narratief evalueren en begrijp waarom deze vorm van kwalitatief onderzoek zo waardevol is voor het onderzoeken en evalueren van participatieprocessen in de leefwereld van mensen. 
  • Krijg inzicht in de waardevolle lessen die wij hebben geleerd uit meer dan 50 één-op-één interviews met stakeholders die betrokken waren bij participatieprocessen en vormen van samenlevings- of wijkgericht werken. 

Doe mee en ontdek de kracht van narratief evalueren tijdens deze boeiende masterclass! 

Deze sessie vindt plaats op

Ervaring als de beste leermeester

Masterclass narratief evalueren

23 november14:00 - 15:1520 pers.

Ervaring als de beste leermeester

Masterclass narratief evalueren

23 november15:45 - 17:0020 pers.

Spreker(s)

Femke Nales

Femke is eigenaar van Storypro en evalueert op een verhalende manier o.a. participatieprocessen in opdracht van de gemeente Enschede

Reserveer je sessie