15:45 - 17:00

Een AI-gesprekspartner met emoties?

Grensverleggende voorbereiding op ingewikkelde gesprekken!

Wil je zelf ervaren hoe een AI-gesprekspartner je kan helpen om een gesprek voor te bereiden over een ingewikkeld onderwerp? Kom dan naar deze workshop! 

Je leert meer over een innovatief onderzoek dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI) om verschillende typen inwoners te simuleren. Deze AI-gesprekspartners worden aangepast aan de voorkeuren en kenmerken van specifieke bewoners, bijvoorbeeld een man van in de 70 die tegen de bouw van een nieuwe moskee in zijn wijk is. Je krijgt de mogelijkheid om met deze AI-gesprekspartners te oefenen en te peilen hoe ze reageren op jouw suggesties. 

Dit onderzoek is grensverleggend doordat het de AI traint om verschillende emoties te simuleren. Deze emoties kunnen soms bevooroordeeld zijn en niet politiek correct. Dit vormt een uitdaging, maar biedt ook een kans om de AI realistischer en diverser te maken. 

Tijdens de workshop ga je zelf in gesprek met een AI-gesprekspartner. Daarnaast vertellen we je meer over de opzet, de voordelen, de kosten en de mogelijkheden van dit onderzoek. Het gaat hier niet om sciencefiction, maar om een haalbaar en nuttig onderzoek dat je kan helpen om effectiever te communiceren met jouw doelgroepen. 

Deze sessie vindt plaats op

Een AI-gesprekspartner met emoties?

Grensverleggende voorbereiding op ingewikkelde gesprekken!

23 november15:45 - 17:0020 pers.

Spreker(s)

Stijn Bolhuis

Stijn is afgestudeerd aan ArtEZ University of the Arts Enschede en is werkzaam als kunstenaar bij Black Brick: een transdisciplinair kennisplatform dat digitale cultuur promoot

Reserveer je sessie