We zoeken de grens op!

Opening donderdagochtend

Het ochtendprogramma vindt plaats in het Wilminktheater aan het Willem Wilminkplein. Vanaf 08:30 uur zijn de inschrijfbalies geopend in de foyer. Na je inschrijving kun je genieten van koffie, collega’s ontmoeten en ontdekken waar Enschede in de afgelopen eeuw grenzen heeft verlegd. Om 09:00 uur gaan de deuren van de grote PAY. Zaal open. Om 09:15 uur openen burgemeester Roelof Bleker, dagvoorzitter Erik Dijkstra en wellicht een extra gast officieel het congres. Daarna neemt Bart Ensink ons mee in de boeiende wereld van Artificial Intelligence. 

En dan … om 10:30 uur is het tijd voor koffie. 

Na de koffie word je uitgedaagd door achtereenvolgens Albert Jan Kruiter en Michelle van Tongerloo om diepgaand naar jezelf en je werk te kijken, en na te denken. 

De lunch wordt gereserveerd op de locatie waar jouw persoonlijke middagprogramma begint. Hier kun je te voet, per fiets, bus of trein naar toe. Na de lunch starten we met de interactieve sessies, informatieve presentaties en boeiende locatiebezoeken.

Deze sessie vindt plaats op

Spreker(s)

Erik Dijkstra

Documentairemaker en journalist Erik Dijkstra is geboren in Losser en opgegroeid in Glanerbrug en dat is nog goed te horen! Hij werd bekend als ‘Jakhals Erik’ in het programmaonderdeel De Jakhalzen bij De Wereld Draait Door en heeft dit jaar met zijn documentaireseries “Staken op leven en dood” en “Roofkunst” opnieuw grote indruk gemaakt. Erik valt op door zijn ronkend stemgeluid met Twentse tongval en weet in zijn interviews precies de juiste toon te raken: eerlijk, bevlogen, intelligent, nononsense en met humor. Hij zal als dagvoorzitter onze sprekers als het moet stevig interviewen maar blijft, zoals we van hem gewend zijn, altijd hoffelijk.

Roelof Bleker

Sinds 1 februari 2022 is Roelof Bleker (56 jaar) burgemeester van Enschede. Van 2018 tot 2022 was hij voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Van 2010 tot 2018 gaf Bleker als dijkgraaf leiding aan het Waterschap Rivierenland. Van 2001 tot 2010 was hij wethouder voor de gemeente Enschede en had hij stedelijke ontwikkeling (woningbouw, beheer openbare ruimte en herstructurering) in zijn portefeuille. Daarbij was hij onder meer verantwoordelijk voor de wederopbouw van de wijk Roombeek. Hij maakte tot 2001 acht jaar lang deel uit van de PvdA-gemeenteraadsfractie van Enschede, waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter van die partij.

Bart Ensink

Bart Ensink, geboren en getogen in Enschede, is een gerenommeerde expert met meer dan 16 jaar aan ervaring in de digitale arena. Met een achtergrond in Bedrijfskundige Informatica adviseert hij organisaties op het gebied van strategie, veranderingsmanagement, e-commerce, cloudoplossingen, enterprise software, digitale marketing, datamanagement en kunstmatige intelligentie. Hij beweegt zich voortdurend op de grens tussen bedrijfsvoering en technologische vooruitgang.  

Bart is een bevlogen spreker, met name wanneer hij spreekt over de mogelijkheden en het potentieel van AI. Hij werpt niet alleen licht op de voordelen die hieruit voortvloeien, maar schuwt evenmin de reële risico’s die aandacht verdienen. Zijn diepgaande expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie belooft een boeiende en informatieve toevoeging aan het congres, waarbij zijn inzichten ongetwijfeld zullen resoneren met het publiek. 

Albert Jan Kruiter

Actieonderzoeker Albert Jan Kruiter is publicist en medeoprichter van het Instituut voor Publieke Waarden. Hij doet onderzoek naar mensen die vast komen te zitten in bureaucratische systemen EN ontwikkelt oplossingen. De ene helft van de week bestudeert hij gezinnen die in de knel zitten, de andere helft bedenkt hij inventieve en creatieve oplossingen om hen uit de problemen te helpen. Een recente uitspraak van hem is: “Regels zijn er om te helpen, niet om in de weg te zitten, Rules are Tools”. Albert Jan neemt ons mee in zijn dagelijkse praktijk en houdt ons een kritische spiegel voor.

Michelle van Tongerloo

Michelle van Tongerloo is huisarts en straatarts in Rotterdam. Als huisarts werkt ze in IJsselmonde, een wijk in Rotterdam-Zuid vol armoedeproblematiek. Daarnaast is zij zelfstandig straatarts bij de Pauluskerk waar ze de kwetsbaarste mensen – vaak dakloos, verslaafd of ongedocumenteerd – zorg biedt. Wat ze meemaakt tijdens haar consulten schrijft ze op de achterkant van recepten blaadjes om later uit te werken tot stukken. Zo koppelt ze grote maatschappelijke vraagstukken aan de rauwe realiteit van haar spreekkamer. “Hoe dieper ik in de problemen van mijn patiënten duik hoe meer ik me realiseer dat we steeds verder afdwalen van een rechtvaardige samenleving.” Michelle steekt haar mening en ideeën niet onder stoelen of banken en zet ons aan het denken.

Reserveer je sessie